JUST ASK

Spørg - og få hjælp til dit hår!

Her vil jeg opfordre dig til at indsende spørgsmål omkring dit hår. Det kan være alt lige fra frisure/farvevælg, stylings problemer eller det rigtige valg af pleje til dit hår. Du er mulighed for at vedhæfte 2 foto af max. 2Mb pr. stk. Du kan spørge helt anonymt og vælger selv om spørgsmålet skal offentliggøres her på siden. Alle spørgsmål vil blive besvaret ærligt og hurtigst muligt.

Navn

E-Mail

Overskrift

Skriv dit spørgsmål

Har kan du evt. vedhæfte et billede

Billede 1

Billede 2

Vælg venligst captcha-koden

Kan stress påvirke håret?


Hej

 

Jeg er en kvinde på 35 år, der over en længere periode har været stresset, da vi har ret travlt på mit arbejde. Jeg er nu begyndt at tabe rigtig meget hår, mere end normalt, kan det komme af jeg er stresset.

 

M.v.h Janne

 

SVAR:

 

 

Hej Janne

 

Ja det kan i den grad være fordi du er stresset. Jeg har nogle gange oplevet at der kan komme bare pletter flere steder i hovedbunden. Håret vokser dog ud igen, når man får normaliseret sin krop igen. Der sker rigtig mange ting med ens krop når man er stresset og det at man taber håret er klart et signal fra din krop om at stoppe op og tage den med ro. Ofte sker der også det at når man har for meget om ørerne, får man heller ikke altid den rigtige kost og motion som er vigtig for ens hår også.

Hvordan man reagere på stress er forskelligt fra person til person, men en ting der er sikkert er, at når du taber mere hår end normalt er ikke godt og du er nød til at passe på dig selv. Se at få gearet ned på arbejde og sørg for en god nærende kost, masser af motion og søvn.

Det kan godt tage lidt tid inden du vender tilbage til det normale igen, men se at få gjort noget ved det inden det bliver værre. Der er kun dig selv til at passe på dig selv.....

 

Med venlig hilsen

Sine

Søg hjælp til at forløse stressknuderne


Marianne skrev til mig og var rigtig ked af det. Hun var meget bange for, at hun var på randen til at bryde sammen, hvilket hun ikke kunne overskue i fht mand, børn, arbejde og alle de andre aktiviteter som skulle passes. Marianne, en moderne kvinde først i fyrrerne. Godt job, hvor hun gennem tiden har fået en god stilling med ansvar og udvikling i højsæde. Marianne er en udtrykker selv, at hun ikke tager tingene så tungt og er god til at uddelegere opgaver på jobbet, så hun forstår ikke rigtigt hvad der sker med hende.

Marianne har en mand, som rejser meget med sit job og det kræver planlægning og en gensidig forståelse.

Børnene, som ikke er helt små længere, men stadig kræver forældre der træder til og er nærværende, figurerer også på listen. Marianne er også aktiv i børnenes sportklubber og tager gerne en tørn, når der skal bages kage og der skal køres. Børnenes sport bliver indimellem et fælles familiearrangement, når manden er hjemme, men ellers klarer Marianne den. Marianne udtrykker at hun har et godt liv, godt job, gode børn osv. Men alarmklokkerne ringer. Hun sover ikke ordentligt om natten, går ofte sent i seng, fordi hun lige ordner et par arbejdsopgaver, ordner huslige gøremål osv, når børnene sover. Hun føler sig anspændt og fraværende. Hun synes også at hun har fået en kortere lunte og mærker at opgaverne på job, indimellem er for meget og at hun ikke rigtig glædes ved tingene længere.

Jeg valgte at sende spørgsmålet videre til lilli lewandowski, da hun er den rette til at svare.

 

SVAR:

 

Kære Marianne.

Jeg tror desværre rigtig mange kvinder, kan nikke genkendende til det du skriver. Vi synes vi er rigtig gode til at rumme det hele og have styr på det hele. Det føles for de fleste af os rigtig rart, så længe det går godt og der også kan findes lidt luft. Vi får jo som regel også noget anerkendelse med på vejen, som giver os det lille kick der skal til, for lige at give den lidt ekstra gas. Og vi er rigtig gode til at holde styr på rigtig mange opgaver og gør dem som regel heller ikke halvt. Der skal jo ikke være noget at komme efter og det betyder noget for os, at vi kan vise omgivelserne at vi har styr på det. Problemet er bare, at du forsvinder i alt det der ligger udenom dig. Dit liv er timet og tilrettelagt og ikke et minut går til spilde. Du er uden tvivl effektiv og en god mor og fremragende arbejdskraft, men hvor blev dine egne personlige værdier af? Hvor forsvandt nærværet til dig selv henne? Hvornår har du sidst nydt nogle timer med veninderne eller bare ligget på din sofa og lavet ingenting?

Jeg vil anbefale dig, at lave lufthuller i din hverdag og weekend, med lufthuller mener jeg, tidspunkter hvor du ingenting skal,- bare VÆRE. Måske synes du ikke det er rart til at starte med, men dit system prøver at fortælle dig, at det har brug for du lytter og prioriterer dit liv anderledes end du gør nu. Lav en liste over dine egne behov og værdier og undersøg dernæst, hvor meget du reelt gør af det pt.

Mindfulness vil også være rigtig godt for dig. Det kunne være at finde nærværet i det du gør i din dagligdag, uden at lade dig forstyrre af gårsdagens og morgendagens bedrifter. Det kan være at øve dig i at komme i kontakt med dit åndedræt og lave nogle små daglige meditative øvelser. Eller du kan tage dine børn med i skoven og nyde naturen, hvis du ikke har mulighed for at tage af sted alene.

Bed om hjælp. Mange i din omgangskreds ser dig måske som kvinden der kan alt og derfor ikke tænker, at du måske kunne have brug for en hånd eller aflastning i ny og næ.

Lær at sige nej, til det der tager for megen af din energi og ja, til det der giver dig god energi.

Sidst men ikke mindst, vil jeg anbefale dig at søge professionel hjælp og få arbejdet med de grundlæggende overbevisninger og mønstre indeni dig, der også er med til at skabe stressen og hvor du også kan lære meditationsteknikker og mentaltræning.

At lære at sætte ord på og forholde sig til egne følelser og behov, er en del af din rejse.

Kh. Lilli Lewandowski

Stresscoach, Coach, psykoterapeut & Mindfulness instruktør.

 

Tak for hjælpen Sine


Hej Sine

Tusind tak for dit gode råd om at rense mit glattejern. Nu er det så godt som nyt.

 

M.v.h. Marlene

 

SVAR:

 

Hej igen Marlene

Det er jeg rigtig glad for, så glat du bare løs og husk at bruge varmebeskyttelse.....

 

Med venlig hilsen

Sine

Hvad fejler mit glattejern


Hej

 

Jeg kan se du anbefaler GHD's glattejern på din side. Jeg købte selv et for 2 år siden og har været utrolig glad for det. Den sidste måned synes jeg dog det er som om jeg ikke kan glatte mit hår ordenligt og som om det nærmest hiver i håret. Er det fordi glattejernet er slidt og jeg skal købe et nyt?

 

M.v.h Marlene

 

SVAR:

 

Hej Marlene

Jeg vil anbefale dig at prøve at rense din GHD styler, for det lyder som om der sidder skidt på pladerne. Dette kan du ikke undgå, da rester af shampoo eller stylingsprodukter sætter sig på pladerne. Når din styler er kold tager du en klud med lidt husholdningssprit og renser pladerne. Jeg renser selv min styler en gang om måneden. Jeg er overbevist om at din styler bliver så god som ny og kan holde i mange år endnu.

 

Med venlig hilsen

Sine

Hvordan får jeg mere fylde i mit lange hår?


Hej

Jeg har det problem at jeg gerne vil have mere fylde i mit lange hår. Har prøvet at bruge forskellige former for skum, men oplevede faktisk at håret klaskede mere sammen af det.

Hilsen

Heidi 40 år.

 

SVAR:

 

Hej Heidi

Det er lidt svært når jeg ikke kender dit hår, men vil komme med forskellige tips.

For det første kan det være dit hår er for sundt, så måske en eller anden form for reflekser i håret kunne stive hårstrået af og du vil få nemmere ved at style det.

Det kan også være du ikke bruger den rigtige pleje til dit hår. Her tænker jeg ikke på om det er dyre eller billigere produkter du bruger, men på om det får dit hår til at klaske sammen og det er derfor du har svært ved at få fylden i håret. Det kan være du bruger din hårkur for ofte, eller shampooen ikke passer til dit hår. Rådfør dig med din frisør næste gang du skal klippes.

Rootlift fra GHD eller VOLU Hair Mist fra Davines er to fantastiske produkter at style håret med. De giver fylde inde ved hovedbunden uden at tynge håret. De skal begge i det våde hår efter din hårvask inden du tørrer dit hår. Fordel det flere steder ved hovedbunden og massér rundt så det bliver godt fordelt, (husk varmebeskyttelse til håret hvis du bruger føntørre) Hvor meget produkt du skal bruge skal du prøve dig frem med, da det afhænger af dit hårs tykkelse og hvilken effekt du bedst kan lide.

En sidste ting: lad være med at vaske dit hår for ofte, men brug heller tørshampoo imellem din hårvask i stedet. På den måde kan du fjerne eventuelt fedt ved hovedbunden og dit hår får fylde igen og håret er ikke så levende som når det er nyvasket. Her kan jeg anbefale DRANAMIC fra Sebastian, den har også en stylings effekt.

Løft håret, ryst og spray ved hovedbunden (hold den ikke for tæt på) de steder du føler der er et behov. Frisér håret igennem og du er klar til en ny dag.

Held og lykke!

Med venlig hilsen

Sine.

 

 

 

TILMELDING TIL NYHEDSBREV...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag automatisk i lodtrækningen om en lækker gave hver måned.

IT'S ALL ABOUT HAIR

GHD CURVE THIN WAND

IT'S ALL ABOUT HAIR

Honningblond er hot!

IT'S ALL ABOUT HAIR

Scalp Massage Bruch